Page Load Error

tiada yg sempurna d dunia ini..manusia juga ralat, termasuklah aku..

Saturday, April 2, 2011

hisashiburi, orenmanida

setelah sekian lama aku tak post update, last entry pada ogos 2009...waaaa...dh 1 stgh tahun la kirenye.
kalo tgk kt archive tu, no post for 2010...sepanjang tu, aku dh lalu banyak bende. byk bende aku nk crite tp byk bende jgk aku dh lupe. kblakngn ni ingatan aku mrosot. mgkin tu boleh jd salah satu sbb aku nk resign dri kompeni tmpt aku keje skrg ni.hehehe..
atas sebab2 peribadi yg tidak dpt dinyatakan, maka aku menghantar notis perletakan jawatan kt hr baru dua hr lepas.

takde kerja adalah satu tekanan, tp bila dh keje pun pressure gak. nk benti keje pun pressure lg...ape la nk jadi ngn aku ni....

sbnrnye aku dh hilang semangat nk keje.hehe..aku nk brehat skejap sblum sambung bekerja lam bidang yg aku suke. actually bidang yg aku suke pun aku x pasti..mgkin ape yg aku blaja time diploma tu bidang yg aku suke, so aku cari kerje berdasarkan klulusan tu la. tp dalam hati cinta aku kat tmpt len...kalo la aku ni bdk yg baru amek result spm baru2 ni, aku pasti aku akn amek diploma -- ----. keh3...nk gempak aje...dah2 nyesal pun tiade gunenye....kawan aku ckp, aku xtry lagi keje lam bidng yg aku amek tu, sbb tu la aku xtau betape aku berpotensi n akn boleh bjaya lam bidang tsebut. tp kalo hati aku kt tmpt len, leh bjaye ke.....cm skrg gak, aku bkk hati aku wat keje aku skrg ni, tp lame2 aku bosan....


ok habis cter sal cite2 aku lam kerjaya..nk tau pjg, leh bace pos lame2 aku...hahaha

di saat aku menaip entry ini, aku berada di pejabat, sedang menyiapkn tugasan yg tertunggak, tertangguh..aku curi mase sikit utk taip bende ni, sbb mood tgh dtg..kalo mood xde, raye tahun depan la plak mood blogging aku dtg. xpe, nnt aku lebihkan waktu kerje aku utk hari ni supaya balance...bleh kan..

Thursday, August 6, 2009

kite...

perubahan dalam hidup adalah amat penting terutama skali apabila perubahan itu ke arah kebaikan. contohnye kearah memperbaiki n menaik tarafkan personaliti diri kita. kadang2 kita xsedar pon kita berubah...tup2 je ade la orang sound kite. kate kite ni dh lain la..x mcm dlu la..sombong la...dlu pendiam..skrg mulut murai la, mulut tempayan la...macam2 lagi...sebab tiadanye kesedaran la maka kita berubah kpd kearah yg lebih buruk yakni kearah yg tidak disukai ramai...perubahan kite ke arah keburukan ini akan mencetuskan semangat para mulut2 murai yang suka jaga tepi kain orang supaya bercerita tentang hal kita yg bab x elok tu. biasala, golongan ini, mereka memang tak jaga tepi kain sndri, ataupun mereka mmg x sedar akan kecarikan tepi kain sndri, tapi mereka akan sibuk2 tolong tgk kain kite. sbgai manusia yang waras, kita seharusnya kaji dlu knape golongan2 tersebut menjadi begitu sebelum kita marah mereka..cube cek balik ape punca kebangkitan golongan2 ini....


apa sebab golongn jaga tepi kain org ni mnyebarkan crite kite??
>>>>>> ianya disebabkan oleh perubahan kita yang ke arah keburukan itu (kalao kite berubah ke arah kebaikan, x de maknenye org nk mngate, lagi org puji ade la, kite pon x marah kalo dorg sebarkan cter kite yg baik..kan3)

knape kita berubah kearah keburukan?? bukankah buruk itu tidak best??
>>> ye mmg buruk itu x best...sebenanye kita xsedar bende tu buruk..sbb tu la kite tersalah masuk lobang kburukan tu..kalo kite sedar..mesti la kite x nak masuk kan...

jadi ape kite nak buat kat golongan ni???
>>> mmg kite seharusnye x leh nak marah dorg..sbb mungkin dorang pon x sedar dorg ngah jaga tepi kain orang (yela, sebar cter buruk tu kan adalah satu kbrukan..kalo dorg wat, mknenye dorg ni x sedar yg dorg ni ngah lakukan kbrukan..pendek kate, tiada ksedaran)...lagipun, d sebalik kbrukan mereke yg ske jaga kain tepi org ni..mereke scara x sngaja ingin mghasut atau mendorong kita supaya berubah ke arah kbaikan supaya tidak menjadi mangsa mereka...so tidak seharusnya la kita marahkan mreka kan..sbb mereka sbnrnye ngah psycho kite supaya dapat jadi baik..itu je sbnrnye...

habistu nape kite marah lak bile golongan tesebut wat kite cmtu...???
>>>> tu sbb ego kite je..kite sensitif..bile ade org tegur, kite melatah/melenting..lagi2 remaja..darah muda, panas lagi...n lagi satu, kita jadi nak marah sbb kita fikir golongan yg ske jaga tepi kain orang ni teruk prangainya, jaga tepi kain orang, tepi kain sndri x tejaga...dorg pon truk gak..ade hati nak nasihat orang....mmg btul la mereka tu pon salah jugak sbb bawa mulut pasal kbrukan orang...sbb tu la kita marah ...kan3

so, ksimpulannya???
>>>> sbgai manusia yang hidup scara bermasyarakat yg berbilang bangsa, kaum, agama, kepercayaan, prangai, sikap dan sgala galanya...kita mmg tidak lekang dengan mlakukan ksalahan..biasala, manusia ni kan x sempurna.. so stiap kelakuan kita yang x elok, orang akan sebarkan cter kite tu..cepat mcm kilat..pastu kite mlenting la nak marah kan..pdhal mmg salah kita..apa la salahnya kalo tenungkan balik ksalahan kita tu yg smpai org rse best nk sebarkan tu. pikir balik n ubah dri kpde yg lebih bagus. kpde yg tukang sebar pon same gak..tau x sebar cter orang adalah satu perlakuan yg x elok?? anda mungkin akan myebabkan orang hilang kpercayaan terhadap anda. kok ye pon nak bagi ptunjuk n tladan kpde yg len pon, jangan la smpai mngumpat org... kalo nk cter tu, tuko je name watak..atau pon letak 'tanpa-nama'. niat anda tu dh murni dh untuk memprevent kjahatan, cume silap skit je...so kat cni..kita dapat lihat ye, dua2 pihak telah mlakukan ksalahan lagi x mahu sedar...pendekkan cter, meh la kite same2 sedar supaya kita x blame sape2 lagi..supaya xdela golongan2 yg kurang myenangkan lagi myakitkan mata ini....same2 la kite memainkan tggjwb kite walaupun dalam senyap.... ( kadang2 bile kite senyap, kite akan kurang mengguris perasaan orang, maka dapat la mgelakkan perlakuan2 yg kurang baik)


sekian...

p/s: entry ini tidak dtujukan buat sesiapa scara langsung..ianya dtujukan buat smua pembaca n juga saya sendiri supaya kite saling ingat mngingati dan juga memperoleh sdikit ksdran...sama2 la kite brubah ke arah kbaikan.....bersempena juga dgn bulan kemerdekaan ini, saya rasa ade eloknye kite semua berpikiran lebih positif dan merdeka....

Wednesday, August 5, 2009

mencari identiti diri....

hai..org pggl sy is..singkatan dri name pjg sy. sy mudahkan panggilan tersebut sebagai 'east' buat teman2 yg menggunakan inggeris sbgai bahasa utama mereke. tapi ade juga teman2 yg melayu pggl sy dengan name east. sy x kisah..sbb bunyi nye pon hmpir2 same...slain itu, east juge bermaksud timur...mlambangkan identiti sy sbgai seorang gadis timur dengan harapan budaya timur tidak akan luntur dek kemodenan zaman.

tjuan sy post entry ni krane sy ingin mencari identiti sbnr sy...sy rase identiti sbnr sy tidak la terselah ataupon lebih mudah jika sy katakan yg sy ni mungkin skali mencopy identiti org dan mengapplykan ke ats dri sy. sy sendiri pon tidak pasti deng
an perkara ini...


sy seorang observer..memerhati dlm diam..kadang2 bising jugak...sy memerhati klakuan, gelagat manusia..kemudian yg mane mnarik, sy akn mengcopy identiti tesebut...tp stakat hr ni, blum ade lg identiti yg sy copy tu 100% same cm tuan asalnya...sbb smue manusia x perfect kan..so sy hanya amek mana2 yg sy rase bekenan..klakuan mereka yg sy x bekenan sy x amek la..yg agak2 baik tu sy amek la..kalo x, x la..sy jadikan ianya sbgai tladan utk mengimprovekan dri sendiri n org2 skeliling sy. krane sy hanye copy identiti org yg bagus2, bukan bermakna sy bagus,...mungkin tuan asal bagus apabila mmpunyai identiti tersebut pade dri mereka, tp apabila d applykan kpde sy, mgkin agak tidak ssuai..sbb tu la sy juga menjadi tidak perfect..

sy rase meniru identiti orang bukanla smuenya x baik...tp kalo tiru sbijik2 mmg x baik la..sbb kdg2 ktidaksesuain keats kite tu akan bwa impact yg besar dan lagi myusahkan...
pada pndpt sy, sy jenis yg cepat mengadaptasi keadaan sekeliling..cuma sy tapis dulu samada bersesuaian atau tidak dengn sy..

adakah smue manusia cenderung untuk terpengaruh dengan identiti orang lain, atau sy sorang sahajakah yg sperti itu??? apakah jika sy dari kecil lagi ditempatkan di bilik kosong tanpa apa2 barang pun, maka sy akan melahirkan identiti sy yg tersendiri di sebabkan tiada pengaruh sekeliling??


jika sejak lahir lg, sy diletakkan d satu pulau yg tiada manusia...mungkinkah sy akan menjadi seperti haiwan2 atau tumbuhan2 yang ade d pulau tersebut?? seperti tarzan yang berkelakuan seperti beruk krane sjak lahir lagi brade dalam keluarga beruk??...adakah kita akan cenderung utk mniru gaya kaum itu apabila kita brade di kalangan mereka??

mungkin skali, kita mrasakan kita meniru identiti orang, walhal, setelah d apply keats diri sendiri, maka ianya telah pun menjadi identiti kita sendiri..setuju??

apakah identiti saya yang sebenarnya??

wahai pembaca blog...luahkan pendapat anda...

Friday, June 12, 2009

kim bum oh kim bum

-ini merupakan secebis kisah cinta dua wanita terhadap seorang lelaki-

nama sebenar wanita wanita tersebut dirahsiakan atas sebab2 tertentu..
watak2 yg terlibat adalah seperti berikut:

1. wanita 1 : isteri kepada kimbum yg tercurang ngn jaejoong
2. wanita 2 : kekasih gelap c kimbum yg sudah punya kekasih bernama ryeowook
3. kim bum : pelakon korea..popular lam drama Boys Over Flowers

4. kim Ryeowook: Penyanyi (Super Junior)

4. Kim JaeJoong: Penyanyi (DBSK/TVXQ)




cerita bermula apabila wanita 1 sedang kelaparan....

wanita 2: suh la hubby u tu bg mknn
wanita 1: mcm mne....
wanita 1: die jauh...........
wanita 1: cri mkn ntuk anak bini..
wanita 1: addeyh...
wanita 1: ntuk i latuh mksudnye...
wanita 2: i rse dia dh x ingtla kat u tu..coz smlm bru die call i, ckp yg dia dh nk balik msia...xsbr nk jumpe i...
wanita 2: ekekeke
wanita 1: hah??
wanita 1: dat will never happen!!
wanita 1: hhahaahha
wanita 1: i noe my hubby ..
wanita 1: he will never do dat to me...
wanita 1: hahahhaah
wanita 2: mane u tau...u dok jauh..
wanita 1: i think u'r mistaken...
wanita 1: s0wi babe...
wanita 1: hahahahahaha
wanita 2: xde silapnye...i ni chilhoodfren die...aka kekasih awl n akhir...sme2 lahir kat hospital,sme2 g skolah...cume skrg je i terpkse mnetap di msia sbb blaja kat cni...i think he married to u bcause his parents force him la..
wanita 2: hahaha
wanita 2: cintta dia hnye padaku...
wanita 1: HARAPAN!!
wanita 1: then wat happen to ur ryeowook??
wanita 1: hahahaha
wanita 1: u x setia kt dia..
wanita 2: thats my another one...
wanita 1: hello..
wanita 2: ekeke
wanita 1: i deserve to b wif him!!
wanita 2: what should i do..i love both of them..
wanita 2: ok..then let me ask...what bout ur JAEJOONG....
wanita 1: n u hv n0 rights to interfere!!
wanita 1: hahahaahah
wanita 1: jaejoong is my past...
wanita 1: n0w is KIM BUM!!!
wanita 1: hhahahha
wanita 2: oh really?? i call jaejoong while ago, he said... u msih date die..
wanita 2: dont lie to me babe...miahahaha
wanita 1: im still dating him bc0z he just cant let me go...
wanita 1: he's begging to b wif me!!
wanita 1: wat shud i do..
wanita 1: halau je??
wanita 1: of c0z la layn..
wanita 1: lau x nti pape jd..
wanita 2: i'm dating ryeowook bcause i dont want kimbum to come to me...bcause i knew that he already married..
wanita 1: i gak rse bslah...
wanita 2: still...that what we call curang ..
wanita 1: s0...
wanita 1: stay away fr0m my husband!!
wanita 2: in conc, we both not setia to kimbum..
wanita 1: kim bum is mine!!
wanita 1: F0REVER!!
wanita 2: tp dia kawen tepkse..
wanita 2: mak bapak die suh..
wanita 1: mne u tau..
wanita 2: i ni cinta di hti die
wanita 1: he's da one whoi prop0se me!!
wanita 2: mmg la..sbb his parents asked him to
wanita 1: n i n0e he l0ves me..
wanita 1: u je x dpt trime knyataan yg die tuh i punye....
wanita 2: sure he loves u bcause u r his wife..but deep down in his heart...only me..
wanita 1: im felt s0rry 4 u...
wanita 1: u n ur imagination....
wanita 2: he told me..
wanita 1: kesian nye...
wanita 1: he t0ld u bc0z u beg him to....
wanita 1: u threat him!!
wanita 2: begging me....sbb tu i rse berat je nk kawen ngn wookie(ryewook)...sbb die x kasik
wanita 1: hello...
wanita 2: yobseyeo??
wanita 2: ekekeke
wanita 1: die x ksh la u nk kawen nan sape..
wanita 2: dpn u mmg x kesah...kalo depan i...mlutut habis..
wanita 1: he dun give a damn b0ut dat!!
wanita 2: kalo boleh xnk lepas i..
wanita 1: u'r da one who begging him/....
wanita 1: not him...
wanita 1: plish...
wanita 1: jgn jd 0wg x malu...
wanita 1: he's mine n will always b mine....
wanita 2: sbb tu i letak gmbr wookie ni...so dat i could forget kimbum...tp still kimbum keep begging me...huahuahua..
wanita 1: plis get dat in ur mind..
wanita 1: u'll never get dis, aren't u??
wanita 1: stay away from y hubby!!
wanita 1: hhahahaha
wanita 1: st0p calling him..
wanita 1: msg him wat s0 ever..
wanita 2: kimbum is coming to msia soon..n he told me n comes to my place first!!
wanita 1: hell0!!
wanita 1: im his wife..
wanita 2: u pun xtau ag kan dia nk balik..
wanita 1: im gonna pick him at d airp0rt..
wanita 1: i tau ok!!
wanita 2: dan2..


selepas itu, dua wanita ini kembali waras...mereke berdue kembali menjadi orang kebiasaan baik kimbum atau ryeowook mahupun jaejoong x mngenali mereka pon...kuikuikui...

wanita 1: hahahahha
wanita 1: da la ***(wanita 2)...
wanita 1: pe ni...
wanita 1: hahhhhaa
wanita 2: penat ke yang..
wanita 1: xde tenaga la..
wanita 1: lap0 nye pasal...
wanita 1: addeyh...
wanita 2: yes..i menang...kimbum!!!
wanita 1: hei!!
wanita 2: saje je wat *** (wanita 1) sakit ati
wanita 1: bl0m lg k..


kesimpulannya: wanita 1 ckp lebih banyak berbanding wanita 2.. ini kerana, wanita 1 telah gelabah ayam kerana takut/risau/bimbang kimbumnye telah jadi milik orang lain...sekian...

;P

last class for this sem..

sekian tamat sudah kelas2 bagi sem ini...

tp xbermkne sem telah berakhir...

kerana exm mnanti anda..

bukan exm je...asgmen pon x submit ag, malah xwat pon ag...ape lg..wat la...

sblom sem btol2 tamat pde 23june ni..baik korg2 siapkan cpt2 asgmen n ape2 yg tertunggak n tertangguh tu..

kalo x, bukak sem baru nnt, ade lak keje menanti anda...



dengan ini, saya ingin mgambil kesempatan ini untuk bermaaf maafan seperti di hari raya (tp bukan sbb nk duit raya) jika saya ada lakukan kesilapan dan kesalahan baik sengaja mahupun tidak sengaja sepanjang perkenalan kita semua...saya juga ingin memaafkan kalian jika ade salah silap..(xde hal la..sedangkan nabi ampukan umatnya..cewaahh)

akhir kata buat post ini...saya mgucapkan..

selamat menduduki peperiksaan akhir sem buat semua student2 yg terlibat

dan juga

selamat myudahkan asgment yg msih blom beres tu....

Wednesday, May 20, 2009

apekah Profesion pilihan anda..??

bende ni msti slalu menjadi tande soal lam idup anda..tol x? dari kecik smpai ke besar ni...msti korg slalu je pikir,..nnt ble abes blaja/tamat skolah nk keje ape ek...stiap manusia biasa slalu akan berpikir sedemikian rupe, msti x kan lepas dri berpikiran sdemikian rupe....ade yg time tadika nk keje ni..masuk skolah rendah suda tuka cita2 dh..masuk skola menengah, lagi mau tukar..masuk ipt amek course lain plak..tup2 bile masuk alam kerja, wat kerja lain plak...

huhuhu
dgn adenye cita2 n usaha, maka kerjaya pilihan yg diidam2 kan bakal menjadi kenyataan. keaadaan bergantung juga kepada rezeki n takdir yg telah dtetapkan Allah kepada masing2...(berbeda tiap org)..

aku juga manusia biase yg slalu menuko2 cita2 ku..huhu...


[AMARAN: penulisan d bwh sgt pjg berjela....dengan ini d nasihatkan, sblum anda mnruskan lg pembacaan ini, sila ambil 1liter air ksong n sedikit jajan utk peneman bacaan ini..serta betulkn tulang blakang anda, sandrkannye pde krusi mngikut kselesaan...jika anda rase seperti penat mmbce...dnasihatkan brehat sketika, kemudia myambung balik pembacaan....kalo anda rase anda x sanggup truskan...sila la jgn bace. huhu]


dulu mase aku kecik, aku nk jadik polis...*kuang3*..mmg klako la..smpai skrg aku x paham asl aku ske nk jadi polis ek? myb time tu aku x pikir pjg kot..biase la bdk kecik..asl dpt men ngan pistol, kire best la tu..huhu...n myb sbb dulu aku lasak n ganas skit ala2 tomboy gitu..(ala...skrg pon ape kurgnye..ye dak..? hahaha...sshhhh bck to the topic)

pastu ble aku msuk darjah dua, stelah aku kenal ape itu yg dmksudkan ngn 'arkitek'..aku trus minat...wlaupun drawing skill aku x bagus..aku tetap ske..leh jadi gile..tp lam pade tu aku minat gak nk jadi doktor haiwan...erm malangnye smakin aku mmbsr...smkin aku tidak suke deal ngn haiwan2..maka aku tidak sejiwa or sebulu ngn binatang..so x layak la gamaknye..lgpun subjek sains aku slalu dpt result xbgus je...huhu...


stelah aku mningkat ke alam awal remaja, aku minat plak nk jadi jurutera letronik coz zaman ni aku ske nk create mende2..so aku rancang r mcm2 bende aku nk cipta kalo aku jadi jurutera letronik nnt..huhu...dri letronik..msuk ke alam teknologi perkomputeran...maklumlah dunia internet n komputer smakin maju pade zaman tesebut. aku jadi gle ngn komputer...lepak je 24 jam depan komputer pon xpe..make timbul la minat nk keje sbgai programmer..huhu..nk wat software mcm2 la kununnya2...game the SIMS versi islamik la...hahaha..gempak x tu?? kdg2 aku tepikir nk jadi web designer gak...gempak lak cite2 aku ni..pdhal aku x kretif mane pon..huhu...tp aku ade la blaja2 ngn html code scara basicnye..blaja sndri2 je mlalui tenet..n kadang2 ikut org2 g baiki pc..smbil2 tu aku tgk..sbb aku becita2 nk jadi technician gak..hahaha...


pastu aku pon apply la aliran computer programming kat skola teknik pas aku PMR..malangnye aliran tu dh tuko jd vokasional (mase aku apply tu aliran tu aliran teknik)...make x lulus la permohonan ku tu...sblum d reject nye trus dri msuk skolah teknik, aku cpt2 suh bapak aku wat permohonan utk myumbatkan aku ke skolah teknik berdekatan ngn umah aku tu..xkesah la course ape2...jnji bapakku gumbira..(aku mmg nk sgt msuk skolah teknik time tu, sbb aku nk sgt2 kuar dri skolah lame tu coz aku xnk blaja lam klas sains tulen sbb ku x bijak mane..)


so kire ok la aku dpt gak msuk teknik ngn aliran kejuruteraan awam (KA) coz aku kinda minat gak bidang tu sbb ade lukisan kjuruteraan...sbb aku minat lukis2 geometri ni (tp subjek teori kjuruteraan awam mmg memboringkan aku..huhu...) smpai habes SPM aku blaja lam bidang ni...smue pahit2 aku telan gak sbb nk lps dri SPM tu..huhu..mmg berat sush n payah...'aku serik nk amek KA lg..nnt blaja ipt aku da xnk amek bidang ni'...tu la die tekad aku..

lam pade aku ngah boring blaja KA ni...aku sempat ag bercita2 nk jadi chef atau caterer..haha..smpai terbyg2 nk bukak restoran...bukan itu je..aku gak nk jadi owner sebuah rumah tumpangan yg mmpunyai restoran kecil di dalam nye d sebuah tempat terpencil yg diusahakan oleh aku n keluarga...hehehe..gle best...huhu


pas SPM aku kene g plkn..mse kat plkn..aku ade gak tetanye2 lam dri sndri..best x kalo aku jadi askar..cm best je..huihuihui..gatal gle...pastu ble time masuk utan..baru tau nk balik..n lam ati aku satu je..'aku x mau mlibatkan dri lam bidang2 cmni dh...aku xmo masuk utan...xske....' seriously, aku x ske...


then bile balik dri plkn, SPM result kuar...alhamdulillah..ok gak la resultnye wlaupun lukisan kejuruteraan yg aku target tu xdpt A1..(uwaa sedeh je..)... hurm make aku ngan gata2lnye tlah mngisi borang2 ipta/poli n sbgainye lam bidang2 yg aku berminat ktike itu...iaitu plancongan, perhotelan, pengurusan makanan...huhu...parents aku cm x hepi sgt la coz syg cm gitu je aku tgglkan KA tu..penat2 blaja...

then sperti jgkaan..sbb time tu kmsukan utk pelajar2 wanita dihadkan berbanding plajar lelaki ( sbb kat ipta dh byk sgt plajar pmpuan, so die bukak lebih kat plajar lelaki lak supaya balance..) maka aku xdpt msuk sbb terpkse bersaing ngn plajar2 pmpuan yg lbh terer dri aku...slain itu..(cewah..penanda wacana d cni ye..), mgkin bidang yg aku pilih tu xde kene mngenenya ngn klayakan SPM aku, make xde nye layak aku nk dpt course yg aku apply tu...


tp sblum aku tau result ipta tu, aku tlah pun blaja d kolej legenda (yg d cintai ni..) lam beberape bulan dh..so xde la aku frust sgt..huhu..tp aku dpt gak twaran blaja kursus perhotelan under uitm kat private college somewhere in perak...tp aku x pegi la coz aku dh de kat legenda...tau x bidang ape yg aku amek kt legenda ni?? surprise2...Civil Engineering (CE)..iaitu lam BM nye Kejuruteraan Awam (KA), bidang yg aku tekad2 xnk amek tu...huhu..tp aku amek gak..ini krane aku mulai terpikir betapa penat lelahnye aku blaja time SPM dulu lam bidang ni, xkan nk lepas cmtu je..huhu...

bak kate org, blom cube lom tau..make dh cube then sudah tau...aku pon msuk la kembali ke lam dunia CE ni, skali lg aku berpenat lelah....adess, nk wat cmne dh nk kat ngan final year pon aku kat cni..so redha je la smpai abes..tp sperti biase, lam sebok2 ngn CE...aku msih bercita2 tggi utk menjadi seorg programmer/web designer...huhu...aku ade la blaja skit2 dri manusia2 kat kolej ni..biase la dak2 kolej ni, mmg pndai2 blake bab2 komputer ni...huhu..aku pon xsure kmane sgt la cita2 aku lam bidang komputer tu..ye la, aku x ade klulusan lam bidang tu...skurng2 nye lam bdg CE aku bakal dpt klulusan (insyaallah..)

d smping tu, aku tlah mnggedik n mnggatalkan dri masuk ke lam bidang askar sbgai aktvt smpingan ku d kolej ni...iaitu askar wataniah...huhu..ni juge mrupakan bdg yg aku dh bertekad2 lam dri yg aku xkn terjun lam bidang ni..skali....masuk gak..mmg gatal..aku pon xtau nape...huhu..

make nye skrg aku wat due keje la...satu as a student of CE...n satu lg askar wataniah a.k.a askar simpanan negara kite...due2 kerja ni memerlukan komitmen, mase n tubuh bdn yg sehat..huhu..slain itu, dua2 bdg ni juge memerlukan sy bekerja d bwh sinaran mentari yg memancar terik tepat ke muke...huhu...(asl weh aku pilih bdg2 ni...)

tp, aku tetap bersyukur krane aku msih dkurniakan akal fikiran, tubuh bdn yg sehat supaya aku dpt menjalankan aktvt2 aku ini n bersyukur krane aku ade gak aktvt2 yg mengisi mase lompong aku huhu...dri cni aku dpt mnimba ilmu n pnglaman yg x kan org lain dpt mlainkan dia sndri msuk lam bdg ni...


as a CE student..(ekeke)

with classmates..

as an askar...

with my askar mates...(mcm cendawan x ktorg?? ekeke)



dengan minat ku yg senantiasa berubah2 ni smpai skrg still, maka persoalan2nye blom lg terjwb .... profesion apekah menjadi pilihan ku??... erm...korg lak cmne?? ape profesion pilihan korng??

[syabas n tahniah krane anda berjaya menghabiskan bacaan...jasamu sgt ku hargai...sekian]

..

sje nk membebel2

lalala...sperti tajuk entri...isinye pon msti la bebel2 gak..hahaha...
aku xtau nk mrepek ayam ape jadah kat cni skrg ni..sbb skrg aku lbh pada becakap sorg2 ddalam hati aku..so dgn kate lain, aku x mluah la kat cni dah..tu sapal la kalo korg tgk, aku dh lame x update blog...

lalalala...nk start blogging balik ke?? erm..aku pon xsure..sbb aku ase aku x beri input yg berpatutan sejak dri mula smpai skrg involve lam dunia blog..stakat diari2 cter2 kehidupan aku je...berpatutan ke tu?? erm..aku ase lg bgus kalo ade sdikit dselitkan ngn pngetahuan am or ilmu2 bergune utk di baca, di renungi d tatapi smue golongan masyarakat baik yg muda atau tua, kaya atau miskin, pekerja atau penganggur...

tp aku ase aku cm x mmpu je wat cm gitu...sbb kdg2 org x phm ape yg cube aku smpai kan..msj ku x dtrima org...so sush la kalo nk bincgkan isu2 semasa ni...mlainkan cter2 aku sndri, mmg reader bce n redha je la kan...xkan nk complaint byk lak..dh cter aku kan...huahuahua...

p/s: blur x blur aku..tesilap g post mende ni kat blog Harima Malaya Club (AW) lak td..haish...kalo x prasan td..kau2 je org pndg plik nnt..huihuihui..

Tuesday, April 21, 2009

aku nk balik

aku nk siapkan asgmen cpt2..then balik...aku dh bli tket pegi n balik yg msing2 bernilai rm45.50 n 45.60 = rm91.10..bertrikh 30april (sembn-KB) n 3may (KB-sembn)...xkire mcm mne...asgmen CECA dh kene siap sblom 30 tu..kalo x, no balik2...waaaa....

p/s: duitku
u....~~

ku tahu,,

aku tau the redS aku kalah...huhu..bio la.. :P

Friday, April 10, 2009

my wish for the redS!!




aku masih belum puas myaksikan perlawanan mu di uefa liga juara2 eropah, aku mau kamu layak sparuh akhir n strusnye. jgn jadikan kekalahan 3-1 itu satu penghalang...smoga berjaya menentang chelsea mggu hdpn... all the BESTTTT to LIVERPOOOOOOOLLLLLL

-kerja ukur-

hari tu..untuk subject site surveying procedure (SSP) ktorg satu class wat kerja ukur kat padang lam kolej..d tengah panas terik mentari, kami gagahi juge demi pmblajaran pde hr itu..(muke itam mkin itam..huhhuhu) ni la antra foto2 yg sempat d snap..

ni aku, yg sedang mngukur jarak yg dperlukan untuk kerja2 kami..


ni aku n B, adjust bubble sblum kite mule mnropong...


ni aku yg sedang menjalankan kerja2 mnropong...



seharusnye ye, kite mnropong staff yg dpegang oleh org ini, bukannye org ni ye.. :P
(pmegang staff: mar..)





ni die ain, iaitu fotografer kite pde hari itu..(u punye cre mnoropong tu ade klass gtuu...kuikuikui)



gmbr2 ni baru dpt dpublish krane baru dpt gmbrnye dri fotografer ( trime ksih kpde fotografer)..skian..

Friday, April 3, 2009

hari ini dan semalam..

nk cter skit la alkisahnye d event makan2 oneTAK! yg d organized oleh aku n chort..kuang3,...

satay menjadi pilihan ktorg utk acara mkn2 pde
mlm smalam (khmis/2apr).. jauhnye g bli satay tu smpai ke kuale pilah....dengan berkenderaankan kancil merah incik naim, aku,chort n B serta tuan pnye krete, naim ke kuale pilah lam jam 5ptg... smpai sane dh kol 6 lbh...jem punye psl...

destinasi pertama persinggahan adelah d rumah family chort...waa, first time dtg kampung die..suasana kampung yg sangat aman n damai..uhuhu..(nk balik kg aku, nak balik kg aku)..lepak2 sane smbil mnuggu satay2 memba
karkan drinye... sempat lak adik c chort tu bukak cter hantu n seangkatan dgnnye..hampeh dak tu..dh la ktorg balik pas maghrib,mlm jumaat lak tu..d cter nye hantu2 yg penah dia nmpk kat jln yg bakal ktorg lalui untuk balik nnt..chort dh takut2...aku bukan ape, kalo org takut..aku pun naik seram nnt..haishh... stelah mengambil satay, ktorg pun pulangla...

spnjg perjlnn, bukak radio kuat2.. (chort ktakutan tu..huihuihui) tetibe lak kuar lagu korea yg aku suke dgr...pe lg, layannn....


majlis d j
angka bermule pde kol 9.30..tp di ats sbb2 perjalann yg jauh, maka kol 10.30mlm baru ktorg smpai kat kolej...huihuihihi... wlaupun time tu pak guard dh nk jalankan operasi mghalau dak2 masuk umh, majlis ktorg tetap bejalannnn....lokasi d playground bertukar ke tempat lepak sblah kdai burger SC (warga legenda tau la kt mane ni)..lepak kat ctu psl pakguard x halau wlaupun lepak smpai kol 2pagi..hehehe...

maka acara mkn bermula lah..dgn gelojohnye, ktorg membedal satay2 berkenaan tnpa pndg kiri kanan dh..antara yg hadir..zura,aini,odah,ain,yong,mar n k wa..pas msing2 dh penat melantak, tggl la beberape cucuk lg..make dtapau la utk ain n nik...make tamat la riwayat satay 150 cucuk tesebut...msing2 pulang dgn perut penuh dgn satay...(time kasih pde mreke yg mmbntu menjayakan majlis tesebut n hadirin hadirat yg mnghadirkan dri mreke) gmbr2 smase mjlis berjalan..(jurupoto: aini)

pulang ke umh, aku trus mngdp laptop..rndu btul...dri ptg x dakap aku punye 'darling' ni...dh kol 1 lbh baru mndi mnda...dh mndi, bdn dh fresh balik..xjd ngntuk la..maka ber chatting2 la daku...smpai rse ngantuk..kol 2 lbh kot baru tdo..

esknye, pdn muke..klas kol 10pg..bgun kol 10.07pg..hahaha..make lam klam kabut aku n B besiap..berjaya la juge kami ke klas lam kol 10.30 kot..hahaha..smpai kat klas, makin klam kabut, sbb x postostat note..make tekebil2 je spnjg proses pmblajaran pde pg itu...
nk djadikan cter lg...lectrr tu suh wat 'senaman' yg ade kat note tu...cmne nk wat, note pun xde..ktorg pun wat la lam kertas2 biase ni..sblum balik kene anto..ktorg pun ngn muke serba salah + sposen, x anto bende tu...sorry sir..ktorg xde note..hehe *alasan je lebeh ni*.. tp btulla..kalo ade note tu, insyaallah ktorg siapkan..huhu...

maka aku, B n odah ke foodcourt utk mngadap lunch kami..pas lunch, balik umh...pas balik, xde keje lain..maka..tdo la kejenye..hehehe..*musim2 panas pun leh lg layan tdo d siang hari..ish3*..

maka, cukupla aku membebel bebel utk mlm yg hening ini...jumpe lg d n3 strusnye..jaaa~~~

Wednesday, April 1, 2009

APril Fo0l..

mo0D: lapar...n jiwa kaco..merindu kpde yg x sudi...cecewah.

bukan nk cter sal aku dmainkan pd 1april..cume kerana n3 ini dpost pde 1 april...tu je..hehe xbaik april2 fool ni...sbbnye mempermainkan org adelah perkara yg tidak elok..(wlaupun aku ske mainkan org, tp bukannye pde april fool..hehehe...)
kepada teman2 ku, hati2 la pde hari ini..krane mgkin anda terkene main ngn org2 yg durjana..bukan aku...

hari ni pg xde klas, klas d postpone pde 11april(ini bukan april fool, xde mknye sir Madhan tu nk main2 kn ktorg) ...haish...tarikhnye 11apr tu x tepat la..org ade byk plan tau time tu..smuenye clashing gtu... time tu la nk latihan tempatan, time tu la nk g honeymo0n..oops, g smbut anniversary MeGaPoRt kat pntai..pastu, skrg ni ade klas plak..of cos klas adelah d tngga teratas..mslhnye, aku nk g smue2 tu..tp terpkse plih salah satu ni..huhu( or maybe salah dua?) ~~nyanyi lagu tak bisa memilihmu - 6th sense..~~

kalo pegi klas, aku dpt attendnce n ilmu...kalo aku pegi latihan kem, aku dpt duit n ilmu gak...kalo aku g annivesary tu, aku dpt kseronokan n makan2...

tp pilihan pertama diutamakan..iaitu g klas..kerana...IT'S MY LIFE!!! *nyanyi lgu Bon Jovi*

kepde teman2 yg men-tag aku, sorry...aku x dpt nk sempurnakan permintaan kalian..sbb aku malas nk wat bende tu...tgk la, kalo aku rajin aku wat..tp aku mmg x ske wat tu..huhu..rse sperti dri dicabuli..(cabul?..erk mgkin istilah kurg tepat..)

kepada Ryeowook ku, wookie!!! i lap u..u makin hensem la ngn rambut pendek tu...lagu2 korg lam album ke3 ni pun best...huihuihui...
SUPER JUNIOR (Ryeowook: barisan hdpn paling kiri. kibum,heechul n hankyung tade dlm gmbr.)


Super Junior - sorry,sorry Music Video.. (ryeowook: brisan hdpn pling kiri)

semasa aku menulis post ini, aku tgh lapar ni..tu yg bebel2 je...lapar aku naik smpai ke kepala dh ni..++ngan jiwa x brape nk stabil...(xstabil ke? nape yek?)..hnye aku je yg tau..huihuihui...

k, stakat tu je wat mse ni..jaaa~~


Thursday, March 26, 2009

dengan hati yg penuh ngan hati...

mggu ni aku msih dhantui kenangan2,pglaman2,kejadiaan2 yg berlaku smase rekrut..sush btul nk lupa, makin nk lupa, makin ingt..tidurku masih bermimpikan rekrut...teruk benor penangannye kat aku..kat org lain ok je kot..msing2 mcm hepi je pas balik rekrut ni...aku pun hepi gak, tp otak serabut makin serabut...kerja pun byk, tp mcm xde mood nk wat..boleh dkatakan smuenye terganggu la mggu ni, bercelaru..cume waktu mkn aku je yg x terganggu..mlebih lebih lak tu mkn.. *(ambooiii nk ternak lemak ke..?)*...hurm...

bende yg paling mrisaukn aku la, tentang ksihatan aku..sepanjang rekrut..alhamdulillah, aku x sakit2..pas balik pun x jatuh sakit, aku bajet sminggu demam, tp x pun. pdhal berpanas ber hujan time kat sana. ish2 xtau la cmne organ2 aku dpt berfungsi..ke ade yg dh malfunction kot..huhu..

tp paling penting utk dtegaskan kat cni ye..sejak balik rekrut, aku rase mmg dalaman aku sakit, nmpk luar je sihat. kot la kan. aku pun x g wat medic checkup lak pas balik rekrut ni. slepas rekrut ni, aku slalu mglami kekejangan otot. x leh regangkan otot skit pun, trus krem..sush btul nk jalankan ape2 aktvt seharian sperti mmbsuh pkaian, membersihkan dri, mendaki tgga, duduk bersila, duduk mencangkung, n pelbagai posisi lg yg memungkinkan terjadinya kekejangan otot. huhu.. mungkin otot n urat ku dh sengsara sbb asyik kene sejuk je smase akhir rekrut tu. nk wat cmne, dh dtakdirkan hujan je memanjang....

* aku berdoa smoga tuhan permudahkan sgala perkerjaan ku dan berkati la ia..

first vsit to Johor Darul Takzim...

mcm x percya, first vsit ke johor adlah smase lam latihan rekrut tu..huhu..xpuas hati tol..
next time nk kesane sbgai seorg 'plancong kehormat'..bukannye sbgai pnuntut latihan...huhu..

looking 4words to vsit Johor..again..

Tuesday, March 24, 2009

new sem...

salam...waa rsenye dh lame x post ape2 n3 kat blog ni...
sesungguhnye..aku sgt2 mls nk buat ape2 skrg ni..post n3 pon mls...

btw, new sem, new subjects, new classmates...huaaa..xtau nk ckp ape..dh msuk sem ke-7 aku d legenda..hrpn sperti slalu, smoga dpt mnempuhi sem ni n sem2 mendatang ngn bhgia n jayanya...

sem lepas nye result, huuu sperti yg djangka..subject LAN msti nk burukkan result ku..slek btul..
hurm..subject2 yg strusnye, tiada lg LAN nye subject..huahhuahua..happy2..

sem ni aku msuk klas sminggu lewat, sbbnye...kursus asas prajurit muda (rekrut)..mmg xbest ble ponteng awl sem...balik2 je..cm hape ntah..rse cm kekurgn ilmu, wlaupun x byk yg dpelajari pde mggu tu..tp asgmen dh start!!!

perlu ke nk cter sal rekrut kat cni?? huhu..mcm x perlu je..sbnrnye mls..yg lps, jdikan knangan..tol x? yg suda tu suda la kan....hihihi..mls nk ingt2 lg..tp agk berbekas la pglaman n knangan rekrut kat pale otak ni...lps balik rekrut...sminggu asl tdo je, msti mmpi rekrut..kdg2 mmpi lg 'neraka' dri rekrut yg dianggap neraka dunia tu...cukup sminggu, aku dh start mmpi family plak..lega rsenye dpt mmpi bende lain slain rekrut...huhu...TP, mlm td ku msih bermimpikan rekrut...uwaaa...smpai kapan smue ni harus berterusan...why??? why???!!

bukannye neraka pun rekrut tu,..bg aku, rekrut kali ni x mencbr, x se X-treme rekrut yg senior2 aku pegi...tp aku tetap x suke..sbbnye...ade pglmn2 yg aku x gemar n x ingin aku critekan d sini ye..kalo boleh nk lupakan, n xnk ulangi...tobat2...

okeh, dah2..mls nk tulis lg..sekian dlu wat mase ni..jaaa~~

Thursday, February 5, 2009

lalala...

erm..xtau nk cter ape sbnrnye ni..sbb dh lame x post n3, make nk post la pg2 yg syahdu ni..huahuahua..
benonye aku lapo...tp dh nk tdo..huhu..

benonye aku x puas hati ari ni..sbb tau asgmen GSM xleh redo..n sbb aku 'pndai' sgt..maka aku semak akaun dgn mcm hapa ntah.. huhu

tp dsblik ketidakpuasan hati sndri..aku puas hati gak la hr ni..*tersengih bhgia aku dsitu*...
aku mrepek ni..x spatutnye mende2 gni aku pkirkan..tp aku pkir gak..hahaha...(jiwa kalut)...


mggu ni 1st kem latihan tmptn dh start..maka aku akn menghdirkan dri..huhu..
bedebar plak sbb dh lame x g sane...tgh bulan feb ni insyaallah aku g kursus..yg ni lg la bedebar...persiapan x segempak tahun lepas...
tahun lepas nye pesiapan..bessssttt..tahun ni..cm lemah lemau je bdn aku..huhu..
tapi harapnye, aku n the geng slamat smpai, slamat menjalankan tugas n slamat pulang juga...doakan kami....


mggu ni penuh ngn SUPER JUNIOR,SS501,DBSK n band2 korea/japan yg lain...hmpir stiap saat psg kot...huhu...ntah la knape aku gian sgt ngn dorg kblakangan ni...huhu..

ni smue kes balik umh hr tu la ni...my sis dok tunjuk2 vdeo cter2 korea...mne x gle aku..
skrg ngh jeles gak ngn membe2 poli yg sedang menjalani sem praktikal mreke...aku pun trase cm nk jugak...'aku mau applikasi lam hdup sbnr'....

haa lupe nk selitkan..EPL hari tu..liverpool lwn chelsea..liverpool menang!!!..huahuahua...mmg bgga habes...x sia2 aku n rumate ku tu mredah ksunyian mlm utk ke Jabar Ali bg mendapat liputan scara langsung perlwnn tesebut...kami balik ngn ke'hepi'an...trus mmbuat asgmen smpai ke subuh....pastu dh ngantuk sgt..aku pun curik la mse klas PI utk tdo...lbh kurg 2jam aku tdo..(sbb tdo adlh krane ptg tu ade klas SAD yg memerlukan tumpuan penuh)...maka aku xmghadirkan la driku ke klas PI...first time ponteng sbb nk tdo..huhu..(yeke?) tp hampeh gak..klas ptg tu mmg srius ngantuk lg..mmg x dpt tumpu perhatian...dh mcm org kene ubat batuk dh... maka aku meminta Miss ajrkan aku personally dari awl smpai hbes...sabar je miss tu kan..huhu..tenkiu tenkiu...


esk pg ade klas PI ni..kalo dia wat soal jwb cm klas2 spnjg mggu ni..mmg hampir cirit birit muntah2 aku cmni..dengan suasana majoriti junior..mmg ku kecut cmtu..(pe jenis pnyakit la ni)...

k lah..aku mau myiapkan dri sblum tdo..
besambung lg kita pde hr lapang yg akn dtg...skian..


salam..

---[mode: skrg ni tgh tggu sorg teman ni setel keje dia, utk dtelek oleh ku, huhuhu]----

Saturday, January 24, 2009

handphone...n aku..

erm..just nk gtau...dlu ngn hp..mcm sgalanye je..msj kwn2..tp xdela begayut2 atau mlampau..tp skurg2 nye slalu msj2 kwn2..tnye khabar..mgeratkan silaturrahim..

tp skrg..hp mcm x wjud je..g klas silent...smpai balik klas pun kdg2 msih silent..smpai ke mlm pun penah...hp mati pun x kesah..bia je cmtu..kredit lak gune ble nk call n msj yg penting2 je...kalo skdr nk tnye khbr kwn2 tu...jauh skali..kalo kat family pun..kdg2 je call tnye khbr..

pe jht sgt ke aku sbgai sahabat...smpai xde mse nk call n msj kawan2? even nk informkan sal klas or ape2 pun aku mls...msti korg ingt aku dh brubah smpai x ingt kwn2 kan. mcm pentingkan diri pun ade..huhu..bile terpike mende ni...baru aku sedar..mmg aku dh brubah pun...aku ngn handphone hnye bile emergency je..

n juge bile aku brade dskeliling org yg aku x brape rapat..aku buat2 main handphone..pdhal aku bukan wat ape pun..just tekan2 keypad lock, unlock..hahaha...apsal la aku nk kene wat cmtu...handphone sbagai alasan mngelak...n utk mnunjukkan yg aku bz...cmtu ke? truknye...

aku xtau nk kate ape dh...tp mmg kredit aku sntiasa jimat tiap2 bulan..ade la balancenye..mlainkan aku dh terover call sape2...

kepada smue...aku minx maaf...especially family n frens...maaf byk2..aku ni insan yg slalu wat silap...

Tuesday, January 6, 2009

sekian lame..

salam perkhabaran dari ku... pa khabar kalian smua? pastinya baik2 aja...
ceh..mcm plik je bhse ku itu..hahhaha...

dh lame gle2 ku x post ape2 kat blog ni...thnx to this guy yg tlah hadiahkn 2lagu indon ni (Hijau daun- suara ku berharap, wali - dik). kerana lagu ini, aku mampu meleret leretkan diri..(hajat d hati nk wat asgmen..tp meng'post' kt cni plak..). tanpa leretan leretan ini, rsenye ku blum lg nk post ape2 kat cni...hahaha...

byk gle cter yg nk d criter kan...tp sbb dh kumpul byk2 smpai pale otak dh beban...so sudah lupa maa...hahahaha..

ok, new sem, new year, new dreams.... erm..sem baru ni..best gak la klas.. boleh tahan... ade satu klas ni, batch kami djodohkan skali lg sekelas ngn senior Tini n rakan2...sila beri tunjuk ajar senpai2 ku..huihuihui....

sem lepas..ingtkan dh fail gle2..tp alhamdulillah...dpt lg tggi dri ape yg djangkakan...HND is about FLAWLESS.... harapnye..sem ni pun dpt ulangi sem lepas nyer result...aminnnn...

sem ni..bukan sem ni je..pendek kate spanjang tahun ni la.. i have to do my best... komitmen smakin bsr, tggjwb smakin bsr, kene kurangkan main2...haish...kegusaran bersarang di hati pula rasanya ni..huhu... i'll try my best..sila beri tunjuk ajar..

kepada kawan2 ku yg ade kat poli tu...sem ni korg praktikal..hope lalui sem praktikal ni ngn jayanya.. best r korg dh msuk alam kerja..huhu..

kpade shbtku yg akan interview kerja esk ptg, smoga berjaya...ku mendoakan mu..

kepada aku n teman2 satu batch ni, also classmate... berusaha!

Thursday, November 13, 2008

misi pencarian kotraktor....

untuk asgmen HSW2 ni,

kami dkehendaki mencari construction company a.k.a contractor...
penat tau pegi smpai kajang hari selasa ritu...tp byk yg x mau layan...
'kami x layan student' ...budus ni..layan je la..dapat pahala pe..

dh la nk kene hntr scepat mungkin ni..kalo x..xde pluang utk REDO...arghhh...

last skali, kami dapat contact number satu kontraktor yg kt kajang ni...dia kate dia akn call balik...tp smpai skrg pun x call lg... mau 'kencink' sama kami ya??? warghhh

sape2 yang ade contact number mane2 kontraktor (kalau boleh area seremban-nilai-bangi-kajang)... sile la menghubungi sy..samada mnurusi YM, skype, atau no phone atau lbh senang comment sja kat cni ye(letak skali email anda)...

kami memerlukan kontraktor scepat mungkin....

Sunday, November 9, 2008

hari ini....

hari ni siapkan asgmen SM...
sy bangun kol 9 lbh stlah tdo pde kol 6pg td...
ksian B, masih lom tdo...
kami bertungkus lumus myiapkan asgment 2...smpai lupe smue...mkn x, minum x...stitis minuman pun x lalu lagi kt tekak...huhu

lbh kurg kol 4 lbh...alhamdulillah..akhrnye kami berjya myiapkan kerjanye...
B ktdoran...sy kelaparan..dgn duitnye xde, mls nk kuar.. make mngadap smangkuk nestum sjala...

erm..jap ag, kene smbung keje lg...REDO asgmen DPA blum siap... (kdua2 asgmen ni perlu d submit esk pg)

hurm...hari ni berkenalan dgn seorang pelajar medik di INDIA..org n9 je..tp dpt biasswa JPA...waaa bestnye...rse tringin pula nk blaja kat obersea...

hr ni..ade org tu yg x penah smpai ke n9 dh menjejakkan kakinya ke bumi n9...dia g piknik kt port dickson... sms last x dreply...syok sgt mandi laut kot...

hr ni lagi, sy tringt kt org tu...suh sy wat keje..patutnye d submit smlm, tp dia pule hilang.... xpenting ke keje tu? hurm...cpt la muncul balik...

kblakangan ni...member2 dh byk msuk lam dunia blog.... bace2 blog dorg pun best gak...tp kene la slalu update..kalo x, boring la sy..hihihi..

kblakangan ni juge...tringt kt member2 plkn, suasana kt sane juge...rindu sgt2...bile kah dpt ketemu lg??

kblakangan ni..sy dh muak ngan dadah (ubat)...stelah jadi pnagih tegar slame hmpir 3minggu... rse muak terhadap ubat menjadi jadi....stelah kes kaki, kene pula selsema n batuk2...mmg 3mggu bergelumang dgn dadah...xbest2..harapnya x jatuh sakit lg...

hr ni...nk siapkan keje2 tu n submit esk..sbb mggu mendatang, nk kene submit asgmen lain lg...

ade ms...sy tulis lg...jaa~~

Friday, November 7, 2008

oneTAK! family.....

tbe msenye utk perkenalkan oneTAK! family.....

















thnx for being my frens..... u guys rock!!!

Saturday, November 1, 2008

Mnunggu cuti sem...

xsbr nk cuti la...

sblum cuti...perlu siapkan...

3 assgmen - HSW2, SM2, DPA3....

n..2 paper exm....

- wish me all the best..-

Tuesday, October 28, 2008

MeGaPoRt rya la pule....

MP kita ni ade wat gath raya....

ku xdapat mlibatkan dri sbgai ajk lam projek ni...memndgkan ku kureng sihat..
dpt je green light dri doktor...trus stuju tuk join gath ni...-- tetapi msih bersimpati kpde encik Owner yg blum sembuh n x dpt join...

byk juge mknnnye...n byk juge ku mkn..hahaha... --ala kalo gatal lg, ubat kan ade...huihuihui

ni la antra sdutan2 smase gath tu berlangsung...--dari lensaku...










ni la wristband yg perlu d pakai bg mlayakkan dri utk join








ni mknn yg terhidang...


gmbr kt bwh ni...gmbr member2 ku yg sdang mencekik/melantak..huahuahua....




















penghargaan...:


trime ksih kpde smue ajk trutame yg memsk, yg menolong masak, yg membooking rumah, yg tolong membooking rumah, yg memasang meruntuh kanopi, yg tolong memasang meruntuh kanopi, yg angkat barang, yg tolong angkat barang..pendek kate kpde smue yg menjayakan program ni...

juge kpade MeGaPoRt members yg sudi menghadirkan diri ke majlis tersebut....

Monday, October 27, 2008

kisah kaki di 19...

kaki suda makin truk...gatal2 nye mmg x leh tdo mlm...
mlm2 mesti terjaga punye....huhu...
pastu bengkak..kakiku jadi besar...uwaa~~
sakitnye berdenyut2...

ubat sapu yg dberi oleh nurse kolej x menjadi...parahkah kaki ini?

13hb..iaitu sehari sblum ku genap umur 19 tahun...ku telah pegi ke klinik...


doktor dgn muke sriusnye+x puas hati sbb ku lambat jumpe doktor memberitahuku yg ini keje gigitan serangga yg mmbuatkan kaki ku sbgini....xperasan lak. smut ade la..berbisa gak semut ni ye...

kene inject...uwaa~~ seperti paksaan sje...

pastu dia bagi 5 jenis pil yg mne d ambil 10 biji sehari...--xpenah mkn ubat sbyk tu...
2 ubat sapu yg harus d sapu stiap pagi dan malam....

smue2 tu bercaj....RM71...--duitku~~

xcukup ngn smue tu...ku d nasihatkan supaya menjadi vegetrian slame sminggu...--po aku nk make..

maka umur 19 tahun ku diraikan dgn kaki yg sakit n ubat2 yg perlu d ambil...--pasrah sja la..

sminggu kmudian...ku pegi klinik utk pemeriksaan lg..doktor dgn cerianya mnyuruh ku jgn rsau krane evrything's gonna be okay....pastu dia topup la ubat lg..--nk prabiskan duitku lg la tu..zZZzZzz

kali ni..2 jenis pil yg mne diambil 4 biji sehari..dan 2 jenis ubat sapu yg harus d sapu pg n mlm

smue2 tu...RM42...--mlayang lg...

berita baiknye...ku x payah berpantang lg...doktor kate dh leh mkn lauk2 tu...tp skit2 dlu... mlm tu ape lg, trus pekene mi goreng basah...hahahaha...

penghargaan..:
  1. thnx kpade cik odah yg sudi membwa ku ke klinik n memblanje ku aiskrim...--seperti kanak2, lps inject dblanje eskem...hahaha
  2. thnx juge kpade cik chort yg mmbwa ku ke klinik dgn krete Yong (thnx to yong too) sminggu kmudiannye tu....
  3. thnx kpade B yg slalu mnemani ku n turut menjadi vege bersme2 ku slame sminggu tu.. --tetapi bab kerang pakcik foodcourt tu, mmg x puas hati ni....
  4. thnx skali lg utk cik chort yg tlah mmbri ku hadiah bday...teddy bear-- apkh?? n juge kad ucapan.......... -- senyap2 je ko msuk bilik letak mende tu time aku tdo ye...


balik suda...

hr rya ke 4 ku sudah bertolak pulang ke kolej....xsyoknye cuti skjap....

perjalanan memakan masa 12jam..pukul12 bertolak dari PASIR PUTEH..jem nye sgt pjg..pkl 6 masih blum kluar dari klantan...

-boring sgguh duduk lamae2 lam krete...-

pukul 11lbh smpai d kl...terpakse la mginap smlmn d kl <- rumah mak cik ku....

pukul 9pg...ku dihantar d kl central..maka bermula la pengembaraan ke kolej...
  1. naik tren..kl-btg benar= RM4.70
  2. naik teksi.. btg bnr-kolej=RM10
duitku...~~

raye la pule...

raye pertame..sperti biase..kami akan pulang ke kg blah bapaku..dekat je..area KB gak...


pastu...dh nk dkt2 tghri tu..baru la smpai kat Pasir Puteh..kg blah ibuku...

raya kali ni kami balik dgn dua kreta...kalo dlu satu kreta tu sumbat 8 org..bygkan..hahaha...sy la yg jd mgsa kebas kaki..huihuihui... kreta kdua ni kakak sulungku yg drve... sy jd co-pilot je...maklum la..xde lesen...huhu.

biasenye kami akn bermlm d Pasir Puteh, tp rya hari tu x bermlm kat ctu pun..sbbnye hari rya kdua kami wat open house utk family2 ku kat KB...so kene pulang awl utk persedian....


kami bergerak pulang pda wktu mlm...tgh penat2 ngantuk2 ni..bygkanla..sy yg jd co pilot mnemani kakakku yg drve tu memutarkan lagu2 dgn agak kuat sambil menyanyi2 utk hilangkan rsa ngantuk...alhamdulillah..kami slamat tbe.... ' Good job sis...'



hari rya kedua... rmai sgt2 family yg dtg...yg kurang dkenali pun ade...btul la ckp org..rya dpt kumpul rmai2 eratkan silaturrahim...btul la tu...
part yg bestnye...smbil serve..smbil mkn..hahaha...penuh perut mkn hari tu..spnjg hari mkn...






raya ketiga, nik ajak kuar jalan2...first time kuar ngn nik kat klantan. ben dtg, so nik bawa dia g jln2..sy temankan sja. aslnye jd tour guide, memandangkan tour guide sndri yg penin..maka, nik dapat slesaikan mslh berkaitan jln dgn sndrinya..huahuahua..'syabas bete'!...

- ku lihat kaki kanan ku...ade biji2 merah..gatal2...apekah ini?? alergic kah? yg penting bende tu mmg dari kolej yg d bawa pulang....-