tiada yg sempurna d dunia ini..manusia juga ralat, termasuklah aku..

Friday, April 3, 2009

hari ini dan semalam..

nk cter skit la alkisahnye d event makan2 oneTAK! yg d organized oleh aku n chort..kuang3,...

satay menjadi pilihan ktorg utk acara mkn2 pde
mlm smalam (khmis/2apr).. jauhnye g bli satay tu smpai ke kuale pilah....dengan berkenderaankan kancil merah incik naim, aku,chort n B serta tuan pnye krete, naim ke kuale pilah lam jam 5ptg... smpai sane dh kol 6 lbh...jem punye psl...

destinasi pertama persinggahan adelah d rumah family chort...waa, first time dtg kampung die..suasana kampung yg sangat aman n damai..uhuhu..(nk balik kg aku, nak balik kg aku)..lepak2 sane smbil mnuggu satay2 memba
karkan drinye... sempat lak adik c chort tu bukak cter hantu n seangkatan dgnnye..hampeh dak tu..dh la ktorg balik pas maghrib,mlm jumaat lak tu..d cter nye hantu2 yg penah dia nmpk kat jln yg bakal ktorg lalui untuk balik nnt..chort dh takut2...aku bukan ape, kalo org takut..aku pun naik seram nnt..haishh... stelah mengambil satay, ktorg pun pulangla...

spnjg perjlnn, bukak radio kuat2.. (chort ktakutan tu..huihuihui) tetibe lak kuar lagu korea yg aku suke dgr...pe lg, layannn....


majlis d j
angka bermule pde kol 9.30..tp di ats sbb2 perjalann yg jauh, maka kol 10.30mlm baru ktorg smpai kat kolej...huihuihihi... wlaupun time tu pak guard dh nk jalankan operasi mghalau dak2 masuk umh, majlis ktorg tetap bejalannnn....lokasi d playground bertukar ke tempat lepak sblah kdai burger SC (warga legenda tau la kt mane ni)..lepak kat ctu psl pakguard x halau wlaupun lepak smpai kol 2pagi..hehehe...

maka acara mkn bermula lah..dgn gelojohnye, ktorg membedal satay2 berkenaan tnpa pndg kiri kanan dh..antara yg hadir..zura,aini,odah,ain,yong,mar n k wa..pas msing2 dh penat melantak, tggl la beberape cucuk lg..make dtapau la utk ain n nik...make tamat la riwayat satay 150 cucuk tesebut...msing2 pulang dgn perut penuh dgn satay...(time kasih pde mreke yg mmbntu menjayakan majlis tesebut n hadirin hadirat yg mnghadirkan dri mreke) gmbr2 smase mjlis berjalan..(jurupoto: aini)

pulang ke umh, aku trus mngdp laptop..rndu btul...dri ptg x dakap aku punye 'darling' ni...dh kol 1 lbh baru mndi mnda...dh mndi, bdn dh fresh balik..xjd ngntuk la..maka ber chatting2 la daku...smpai rse ngantuk..kol 2 lbh kot baru tdo..

esknye, pdn muke..klas kol 10pg..bgun kol 10.07pg..hahaha..make lam klam kabut aku n B besiap..berjaya la juge kami ke klas lam kol 10.30 kot..hahaha..smpai kat klas, makin klam kabut, sbb x postostat note..make tekebil2 je spnjg proses pmblajaran pde pg itu...
nk djadikan cter lg...lectrr tu suh wat 'senaman' yg ade kat note tu...cmne nk wat, note pun xde..ktorg pun wat la lam kertas2 biase ni..sblum balik kene anto..ktorg pun ngn muke serba salah + sposen, x anto bende tu...sorry sir..ktorg xde note..hehe *alasan je lebeh ni*.. tp btulla..kalo ade note tu, insyaallah ktorg siapkan..huhu...

maka aku, B n odah ke foodcourt utk mngadap lunch kami..pas lunch, balik umh...pas balik, xde keje lain..maka..tdo la kejenye..hehehe..*musim2 panas pun leh lg layan tdo d siang hari..ish3*..

maka, cukupla aku membebel bebel utk mlm yg hening ini...jumpe lg d n3 strusnye..jaaa~~~

1 comment:

MiauMiau said...

tangan ku ber'sate'. huhu
xmampu nk snap ngn gaya lebey baik. hahaha.
bad quality pict. coey..